tag:blogger.com,1999:blog-25657646.post2118883239493800166..comments2024-03-07T08:16:40.355+01:00Comments on "makagigi i 55 piernikow": bigosburuuberiihttp://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-6406646078273529682014-03-06T13:26:51.484+01:002014-03-06T13:26:51.484+01:00Najbardziej podoba mi się "leśny i wędzony&qu...Najbardziej podoba mi się "leśny i wędzony"<br />a maka w bigosie...? Fuj..., ale co ja tam wiem..., bigosu NIGDY jeszcze nie robiłam....:)<br />Buziaki, Buru!ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-50779731298841072852014-03-05T15:43:39.476+01:002014-03-05T15:43:39.476+01:00monika, o popatrz a u mnei prawie obowiazkowo pomi...monika, o popatrz a u mnei prawie obowiazkowo pomidory czy koncentrat! A co do sosny to sama nei wiem czy nei przesadze ze smakiem, no ale kusi :)) Dzieki za wspolne!<br /><br />Evitaa, i wlasnei sobie pomyslalam, ze co jak co, ale Polak/Polka dobrze zeby taki choc dobry potrafil, a polski bloger mial w przepisach :D<br /><br />Kamila i ja pozdrawiam cieplo :)<br /><br />Majana, miod pitny - to brzmi jak poezja! A powidla tesz mnie kusza, choc ja daje tak duzo wedzonych sliwek, ze pewnei juz sliwkowego smaku starczy ;)<br /><br />Danutka, o jedzeniu w restauracjach mozna by pisac ksiazki (niekoniecznie dobre:), stad i moje PS o knajpianym bigosie przed laty... <br />Coz powiedziec? Zdarza mi sie, ze wracam z restauracji rozczarowana, to jest niemaly problem gdy sobie sam czlowiek potrafi cos dobrego ugotowac :)))<br /><br />Bea, no wiec odnoszac sie do dziecinstwa, to kiedys ta dziczyzna mi wychodzila bokiem, a teraz gdy od rodzicow wezme raz na pol roku kawal szynki, to zjem z przyjemnoscia! Choc nie do wszystkich wspomnien wracam/wracamy z radoscia, to widze ze bigos jest jednak ponad :)) Pozdrawiam cieplo!buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-5831791137743582342014-03-04T22:16:13.574+01:002014-03-04T22:16:13.574+01:00Jelenia szynka to tez dla mnie nowosc... Ale sam b...Jelenia szynka to tez dla mnie nowosc... Ale sam bisgos zdecydowanie jest jednym z najbardziej zywych kulinarnych wspomnien dziecinstwa (niestety sporo z tych wspomnien dosyc negatywnie mi sie kojarzy... oprocz bigosu :)).Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-85149759208330421822014-02-23T21:20:47.273+01:002014-02-23T21:20:47.273+01:00Wiesz, w Ikeii teraz mają bigos. 3,50 zł za misecz...Wiesz, w Ikeii teraz mają bigos. 3,50 zł za miseczkę. Straszne zdzierstwo, bo to właściwie sama kapucha utopiona w tłuszczu, a doliczyłam się dwóch plasterków kiełbasy w swojej porcji.<br />To dopiero bigosowe rozczarowanie.Danutkahttps://www.blogger.com/profile/15078554842629431591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-84983277804081994162014-02-21T21:27:43.009+01:002014-02-21T21:27:43.009+01:00Mmmm, uwielbiam! U mnie również występują śliwki, ...Mmmm, uwielbiam! U mnie również występują śliwki, a jelenia szynka to dla mnie zaskoczenie.<br />Taki bigos musi wspaniale smakować.<br /><br />Ja dodaję jałowiec do bigosu, grzybki leśne obowiązkowo no i troszkę powideł śliwkowych, miodu pitnego.<br />Super są takie przepisy. Podoba mi się Twój!<br />Pozdrówki :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-61657201593943718092014-02-19T09:40:00.734+01:002014-02-19T09:40:00.734+01:00Bigos po królewsku! Lubię! Jedzony zawsze u Mamy :...Bigos po królewsku! Lubię! Jedzony zawsze u Mamy :) PozdrawiamKamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-29531170246610190322014-02-18T22:25:39.153+01:002014-02-18T22:25:39.153+01:00Mmmm. Gotowanie dobrego bigosu to prawdziwa sztuka...Mmmm. Gotowanie dobrego bigosu to prawdziwa sztuka :).Evihttps://www.blogger.com/profile/16841867740092246457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-67835513998431927172014-02-18T20:41:02.596+01:002014-02-18T20:41:02.596+01:00Ja się strasznie cieszę że zmobilizowałaś bo przy ...Ja się strasznie cieszę że zmobilizowałaś bo przy okazji ugotowałam bigos :))) I właśnie go zajadam :-)<br />W sumie podobnie gotujemy, choć u mnie bez pomidorów, ale z pomidorami też lubię, Babcia taki robi :-)A wiesz że myślałam o sośnie? Chodziło mi po głowie żeby raczej ususzone pączki dorzucić, może kolejny będzie sosnowy? :)))<br /><br />Buziaki :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.com