tag:blogger.com,1999:blog-25657646.post5778488731591852087..comments2024-03-07T08:16:40.355+01:00Comments on "makagigi i 55 piernikow": pigwa kandyzowanaburuuberiihttp://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-73654900910476130362016-10-17T14:19:47.914+02:002016-10-17T14:19:47.914+02:00To bardzo mila wiadomosc, dziekuje i pozdrawiam se...To bardzo mila wiadomosc, dziekuje i pozdrawiam serdecznie!buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-73437940614155642832016-10-16T19:33:32.177+02:002016-10-16T19:33:32.177+02:00Dziękuję za odpowiedź. Obtoczyłem jednak w cukrze ...Dziękuję za odpowiedź. Obtoczyłem jednak w cukrze i wyszły przepyszne :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16299744027299606811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-42261901550019402692016-10-14T13:02:50.143+02:002016-10-14T13:02:50.143+02:00Lukasz, zapomnialam o pozdrowieniach :)Lukasz, zapomnialam o pozdrowieniach :)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-21601673733261691632016-10-14T13:02:35.830+02:002016-10-14T13:02:35.830+02:00Lukasz, chcialabym Ci pomoc, sama nie wiem czy tak...Lukasz, chcialabym Ci pomoc, sama nie wiem czy tak zostanie, bo ja zawsze obsypuje cukrem (chocby troche), cukier "dosusza" kawalki pigwy. Wydaje mi sie ze powinny doschnac rozlozone na papierze, ale tez prawda jest ze sam syrop cukroy jest lepki, moze sie okazac ze te kawalki pigwy beda sie od niego lepic. <br /><br />Czasem bardzo lepkie owoce obsypuje sie maka ziemniaczana czy kukurydziana, ale rozumiem ze skoro nie obsypales cukrem, to miales jakis plan w nie obsypywaniu :)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-12778105334007485212016-10-14T11:03:19.500+02:002016-10-14T11:03:19.500+02:00Wszystko wyszło mi tak jak w przepisie, ale schną ...Wszystko wyszło mi tak jak w przepisie, ale schną już drugi dzień i nadal są lepkie. Czy to wina tego, że nie obsypałem cukrem kryształem i tak już zostanie, czy też da się coś z tym zrobić??<br />pozdrawiam,<br />ŁukaszAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16299744027299606811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-19702933856643934852015-11-04T00:17:11.138+01:002015-11-04T00:17:11.138+01:00Ale kolor! Piękna i po samym wyglądzie za nic nie ...Ale kolor! Piękna i po samym wyglądzie za nic nie zgadłabym, że to pigwa :)))<br />Ja robię w syropie i mówię właśnie to samo, że taka w syropie zachowuje najwięcej pigwowego aromatu :D Co więcej mam koleżankę, która robi surowy przecier z pigwy i cukru (jak z róży) i twierdzi, że właśnie wtedy pigwa zachowuje najwięcej aromatu :D Mam ochotę w przyszłym roku zrobić pigwę na wszystkie trzy sposoby :D<br /><br />A, i jakby czytała to pewna Ewelina, która od nie pamiętam już kiedy, obiecuje mi mejla, to: tak, Ewelinka, potrafisz przekonać człowieka do biszkoptu (ale tylko z solonym masłem)! ;):*<br /> Buziaki :**<br /><br />PS. Choć oczywiście drożdżowe naj! :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-88334736554453489842015-11-01T19:30:35.080+01:002015-11-01T19:30:35.080+01:00Prosze Malgosiu :)
To wogole ciekawe z owocami pig...Prosze Malgosiu :)<br />To wogole ciekawe z owocami pigwy i pigwowca - moim zdaniem calkiem malo smaku przekazuja do nalewki i dzieki temu kandyzowane owoce z nalewki sa tak bardzo aromatyczne!buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-54825427129862720252015-11-01T19:21:15.268+01:002015-11-01T19:21:15.268+01:00Dziękuję, to mam już zastosowanie dla pigwowca z n...Dziękuję, to mam już zastosowanie dla pigwowca z nalewki :-)Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/09244925077544872138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-3285909989986824742015-11-01T18:28:03.502+01:002015-11-01T18:28:03.502+01:00Malgosiu, wiedzialam ze o czym zapomne napisac: ta...Malgosiu, wiedzialam ze o czym zapomne napisac: taka pigwa kandyzowana z nalewki jest minimalnie alkoholowa, ja wrecz wogole alkoholu w niej nie czuje, powiedzilabym ze te 30 minut gotowania pozwala odparowac caly niemal alkohol :) Oba sposoby moim zdaniem daja bardzo podobny produkt, ja nei czuje roznicy!<br /><br />Majanka - i dobre, mowie Ci :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-62736786942608224192015-11-01T12:32:20.401+01:002015-11-01T12:32:20.401+01:00Fajne te kandyzowane pigwy :)
Fajne te kandyzowane pigwy :) <br />Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25657646.post-90649035841945841272015-11-01T08:13:42.697+01:002015-11-01T08:13:42.697+01:00Czy owoce z nalewki zostają mocno alkoholowe po ca...Czy owoce z nalewki zostają mocno alkoholowe po całym procesie?Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/09244925077544872138noreply@blogger.com