Sunday, August 26, 2007

sezon na gruszki


1. po powrocie wakacji gruszki zalaly ogrod
2. na Kajakach Kasia wspominala tarte z niebieskim serem
3. zrobilam ciasto, podpieklam, poukladalam kawalki gruszki, blue palladin, listki szalwii, posypalam orzechami i zapieklam. Kasiu, bomba!!
Pozostaje tylko pomysl na kolejne gruszki:

tartelette.blogspot.com/2007/03/pear-and-blue-cheese-mini-cakes-with.html

PS. czyli sezonu na gruszki ciag dalszy, czyli biala sangria: butelka muller turgau, troche miodu, kieliszek grand marniera (akurat dzis dodalam goldschlager'a), gozdzik, kawalek kory cynamonowej i ziarnko kardamonu, gruszki, jablka, nektarynki, biale winogrona. Pomacerowac niesty ze 24 godziny i gotowe. Na ostatnie dni lata lub pierwsze jesieni idealne...

No comments:

Post a Comment