![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC5BlWPaF8WYBvM2bVb74DwHuAu7TJSSs8_jwiQZ2zFzsN8qNXd3PtJk-XfG7TwhKbK5yKWOX_E5x2WBIgZZ8FQYJeQF8tPZHGlZTWFTJDgLHEmfvw6bhkiIP8aGNhzqhTKGS5/s400/misa_4063.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTE9vyCcmDXHlKtLvGb3mEmJo_TfJQDnL9Mt-lZGYF7TGWbpDFxiqVW8huPA4wfnDMLsZlLuLJaDMNvmGkLSvFJ8cc-21QM1bv0uurgpFja2ZxhZvva1x2FczskC-fJFOObP_L/s400/misa_4065.jpg)
na wieczna pamiatke z Pragi (maloczeski to prezent, ale...) mam nadzieje, ze sie szybko nie potlucze.
Z misa idealnie komponuje sie moja ulubiona drozdzowa buleczka z konfitura z rozy i dzemem z czarnej porzeczki.
Buleczki robie wg. przepisu na "bulki jeszcze lepsze" dodajac jednak jedynie 4 lyzki cukru, gdzyz nadzienie z rozy i dzemu z czernej pozeczki (zmieszanych pol na pol) jest lekko kwaskowate, ale calkiem jednak skodkie. To nadzienie drozdzowych bulek wydaje mi sie byc mistrzowskim polaczeniem i chyba bede musiala je opatentowac :-D
Pozdrowienia sle :-)
Z misa idealnie komponuje sie moja ulubiona drozdzowa buleczka z konfitura z rozy i dzemem z czarnej porzeczki.
Buleczki robie wg. przepisu na "bulki jeszcze lepsze" dodajac jednak jedynie 4 lyzki cukru, gdzyz nadzienie z rozy i dzemu z czernej pozeczki (zmieszanych pol na pol) jest lekko kwaskowate, ale calkiem jednak skodkie. To nadzienie drozdzowych bulek wydaje mi sie byc mistrzowskim polaczeniem i chyba bede musiala je opatentowac :-D
Pozdrowienia sle :-)
No comments:
Post a Comment